O vinařství

Všechny vinice jsou v k.ú. Mikulov. Zhruba 60% plochy je ve viniční trati Turold jižní svah, 30% na trati Brněnská - Anenský vrch.
Dle archeologických vykopávek na tomto pozemku se vinařilo již ve 4. století našeho letopočtu.
Jemně štěrkovitý vápenec, smíšený s panonskou spraší tvoří základ charakteru vín z této lokality.

Tradice

Kořeny výroby vína v rodině sahají do daleko hlubší historie. V Rodinném vinařství Mayer bylo první víno vyrobeno v roce 1972, tehdy ještě ze záhumenkové vinice v pronajmutém slepě.

Zakladatel byl členem několika mezinárodních organizací a komisí pro vinohradnictví a víno. V tomto období se z časových důvodů vinařství progresivně nerozvíjelo.
Následne pak byly pronajmuty vinice a následně zakoupeny pozemky k výsadbě vinic.

V současné době Rodinné vinařství obhospodařuje 2,5 ha vinic s cca 15.000 keřů a další 2 ha jsou připraveny k výsadbě vinic.

Rodina celá
Rodina vnouče

Vize

Cílem je vyrábět lehká suchá harmonická vína a s vyváženou harmonickou kyselinkou v kategorii kabinet a pozdní sběr. U červených je snahou produkce hutných vín s výraznou aromatickou charakteristikou pro jednotlivé odrůdy.


Nově se pak zaměřujeme na výrobu vín z PIWI odrůd to je bez použití pesticidů ve vinici. Všechna vína jsou vyráběna z hroznů z vlastných vinic. Vína jsou určena jako pro gastronomiii, tak pro potěšení s přáteli.
Prastaré přísloví říka: „Víno dělá přátele“.